Dátum: 2022 augusztus 18. (csütörtök) | Ilona

hírek

Csányi Sándor nyilatkozata

szakosztály 2013-01-02

 Köszönjük Elnök Úr,teljesen egyetértünk a szavaival!

A mi egyesületünknél már régóta így dolgozunk,
utánpótlásunkban nem a tabellán elért helyezés a mérvadó!

Csányi Sándor a magyar labdarúgás helyzetének egyik lehetséges előremozdítójáról, az utánpótlásról, illetve annak súlyos és megoldandó problémájáról is beszélt. Az MLSZ elnöke a 

korábban már említett pénzelosztás, illetve a szerinte az utánpótlásban jelen lévő túlzott eredménykényszer kapcsán kritikát is megfogalmazott a klubvezetők felé.

"- Az utánpótlás-pénzek elosztásánál, megpróbálunk egy a némethez hasonló módszert bevezetni, vagyis, hogy a minősítéstől függően osztjuk el a pénzeket – nagyon fontos szempont lesz hogy az adott műhely mennyi élvonalbeli játékost adott a magyar labdarúgásnak – fölösleges olyan helyen elkölteni a pénzt, ahol nem képesek NB I-es, NB II-es játékosokat nevelni. Nyilvánvalóan az is kell, hogy a profi klubok tulajdonosai nagyobb érdeklődéssel forduljanak az utánpótlás iránt. Az NB II-ben a TV-pénzek elosztásának fontos szempontja lesz, hány olyan játékos kerül be a csapatokba, akiket az utánpótlásból nevelődtek ki. A magyar klubtulajdonosok nem azt tartják szem előtt, hogy az utánpótlásukból hány jó játékos kerül ki, hanem ugyanolyan fontosnak tartják, hogy az U15-ös, U16-os csapatuk hol végez a bajnokságban. Az edzők állandó nyomás alatt vannak, és egy U16-os edző nem szívesen ad fel játékost az U18-ba, egy U18-as edző pedig nehezebben szívesen vállal rizikót. Nagyon sokat dolgozunk azért is, hogy az utánpótlás-versenyeztetés rendjét megváltoztassuk"– tette hozzá.
(forrás: MLSZ.HU)

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41